Etusivu koirat omistaja Kuvat linkit


BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava"

Päivitetty 14.6.16

Ruotsin tuonti
REGV1510/2014, ER35438/14
Rotu: bordercollie
Syntymäaika: 25.3.2014
Väri ja karva: Mustavalkoinen, lyhytkarvainen
Sukupuoli: Narttu

Lonkat: - A/A
Kyynärpäät: - 0/0
Olat: - terveet
Polvet: - 0/0
Selkä: - VA0 (normaali), LTV0 (normaali)
Silmät: terveet (08/15), CEA terve/kantaja (isä terve)
Korkeus ja paino (noin):53cm ja 14kg

Isä: GK VALLH PR Thrud, CEA normal, HD A
Emä: GK VALLH PR Ravlundha Hedvig, HD A
Kasvattaja: Elisabeth Falk Zetterholm, Pyk Ulf, Pyk Emelie, Kivik, Sweden
Omistajat: Maria Kallio (Kennel Mithrandir) ja Tiia Hämäläinen, Espoo

KoiraNet
Gavan kasvukuvat
Videoita YoutubessaTietoa
Gava tuli meille 12 viikkoisena sijoitukseen Maria Kalliolta, joka kasvattaa kennelnimellä Mithrandir. Gava tuli Ruotsista 11 viikkoisena. Gava on ensimmäinen työlinjainen bordercollieni ja katsotaan kuinka yhteistyö alkaa sujumaan.

Gava on arjessa erittäin ihana koira. Niin helppo, kiltti ja huomaamaton kun voi olla. Sitä on helppo pitää irti lenkeillä ja pysyttelee lähellä. Se on ON-OFF tyyppinen eli sisällä nukutaan ja treeneissä tehdään. Rauhoittumista ollaan toki myös harjoiteltu Ruutin jälkeen ja Gavan pystyy jättää odottamaan lähes paikassa kuin paikassa. Myös agilitykentän laidalle ja siellä se on usein vapaanakin (ainakin oman seuran kentällä). Gava on pehmeä, tottelee herkästi, mutta muistaa myös huonot kokemukset. Palkkautuu hyvin kehuilla. Gava tykkää taistella leluista. Se ei ole kovin ahne, mutta kyllä kaikki herkutkin kelpaa.

Gava on aika rauhallinen, joten tokossa sitä on voinut huoletta palkata lelulla (eikä sitä saa kuumumaan yli) ja kouluttaessa on saanut miettiä sitä, että rakentaa liikkeet vauhdikkaiksi. Halusinkin vilkkaan Ruutin jälkeen rauhallisen ja vähän kiltimmän. Jos Gavan näkee agilityssa, siellä sitä ei voi oikein rauhalliseksi kutsua. ;) Ja mikä parasta Gava ei ääntele ja sen pääkoppa kestää, että pysyy lähdöissä. Silmää on lampailla jonkin verran, muttei sitä ole näkynyt muissa lajeissa paitsi koiria paimennetaan ja lintuja. Treenatessa sitä ei kiinnostaa muut koirat ja keskittyy hyvin. Muuten vieraita koiria kohtaan suhtautuu välinpitämättömäksi. Gava on oppinut, ettei hihnassa moikkailla ja vapaana tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Uroksille se kertoo tiukat säännöt. On nähnyt myös pentuja, nuorempana meni tosi nöyristellen nyt saattaa välillä tuntua liian riehakkaaltakin. Kaikki ihmiset on tosi ihania ja rapsutukset kelpaa pusupalkalla. Ulkonäöstä tykkään itse tosi paljon, kauneudesta ja siroudesta. Se on ketterä ja elastinen, hyppytekniikka sai kehuja.Nimivaihtoehtoja oli alkuun mietinnässä useampia. Kaikki alkuperäiset vaihtoehdot karsiutuivat, kun mietin, että kokonimi R. Lady "Gaga" olisi hauska. Nimi muotoutui helpommin kutsuttavaksi Gavaksi. Ei kuitenkaan viini cava. Gavá on Espanjassa Barcelonassa kunta.


SukutauluGavan emä työskentelee tilalla, jossa on 600 lammasta. Tilalla on myös hevosia, lehmiä, härkiä ja laamoja. Ei ole kisannut paljoa.

Isä Sid on taas Ruotsin paimennuksen mestari vuodelta 2011. Sid sai osallistumisoikeuden PM 2012 ja EM 2012 kisoihin paimennuksessa.
Gavalla on 3 veljeä ja 2 siskoa. Puolisisaruksiakin löytyy sillä molemmilla vanhemmilla on aiempiakin pentueita. Isällä 7 pentuetta (vuosina 2010-2014) kenneleissä Canovills (O-pennut), Walk On, Ever On (Z + toiset), My Nr One, Sturesdotters (M) ja Bra-Hund. Emällä pennut vuonna 2012 ilman kennelnimeä Lokagårdens Svipp:in kanssa. Isän aiemmista pentueista kaikki kuvatut A-lonkkaisia (27,6% pennuista) ja emän pentueesta ainut kuvattu A-lonkkainen.
Kuvia vanhemmistaKuvat: Jukka Pätynen (vas.) ja Anne Barck (oik.)Kuvien kopioiminen kielletty! / © Tiia Hämäläinen 2016 / tiia.hamalainen(at)iki.fi / Webdesign by Tollerwich.com