Etusivu koirat omistaja Kuvat linkit


BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava"

Päivitetty 27.9.18

Ruotsin tuonti
REGV1510/2014, ER35438/14
Rotu: bordercollie
Syntymäaika: 25.3.2014
Väri ja karva: Mustavalkoinen, lyhytkarvainen
Sukupuoli: Narttu

Lonkat: - A/A
Kyynärpäät: - 0/0
Olat: - terveet
Polvet: - 0/0
Selkä: - VA0 (normaali), LTV0 (normaali)
Silmät: terveet (08/15), CEA terve/kantaja (isä terve)
Korkeus ja paino (noin):53cm ja 14-15kg
Tuloksia:Agility 3lk, toko evl, rally-toko avosta 2x hyväksytty, paimennus 1-luokasta PPR1 ja PAIM1.

Isä: GK VALLH PR Thrud, CEA normal, HD A
Emä: GK VALLH PR Ravlundha Hedvig, HD A
Kasvattaja: Elisabeth Falk Zetterholm, Pyk Ulf, Pyk Emelie, Kivik, Sweden
Omistajat: Tiia Hämäläinen, Espoo

KoiraNet
Gavan kasvukuvat
Videoita YoutubessaTietoa
Gava tuli meille 12 viikkoisena sijoitukseen Maria Kalliolta, joka kasvattaa kennelnimellä Mithrandir. Gava tuli Ruotsista 11 viikkoisena. Gava on ensimmäinen työlinjainen bordercollieni ja katsotaan kuinka yhteistyö alkaa sujumaan.

Gava on arjessa erittäin ihana koira. Niin helppo, kiltti ja huomaamaton kun voi olla. Se on ON-OFF tyyppinen eli sisällä nukutaan ja treeneissä tehdään. Gava nukkuu usein automatkoilla ja rauhoittuu nopeasti vieraassa paikassa. On ystävällinen, mutta uroksille pidetään rajoja ja joskus epävarmuuden piikkiin mennään niskakarvat pystyssä. Vanhoille koirille nöyristellään ja ryömitään maassa. Nuorempien kanssa taas voi kasvattaa itsetuntoa kertomalla olevansa vanhempi. Gavan pystyy jättää odottamaan niin agilitykentän laidalle kuin lammaslaitumen, siinä missä Ruuti pysyi sekuntin, Gava pysyy. Gava on nöyrä ja pehmeä, haluaa tehdä oikein ja muistaa myös ikävät kokemukset. Palkkautuu hyvin kehuilla, jota on myös harjoiteltu nuoresta lähtien. Gavasta kivoin palkka on taistella leluilla ja välillä rallattaa niiden kanssa ympäriinsä. Ei ole kovin ahne, mutta herkut maistuu. Vieraita kohtaan on välinpitämätön, mutta jos saa rapsutuksia niin viihtyy kyllä. Gavalla on aika niukka pohjavilla ja palelee talvella herkemmin. Kesällä taas tykkää ottaa aurinkoa ja saunomisestakin tykkää (ainut meidän koirista).

Gava on luonteeltaan rauhallinen ja tokossa sai rakentaa ensin motivaation ja palkkasin usein lelulla. Ei ole tarvinnut pelätä, että kuumuisi liikaa (mikäli edes mahdollista). Liikkeissä vauhti on kasvanut varmuuden myötä, Gavan motto on mielummin oikein ja hitaasti, kuin väärin ja saa katua. Ollaankin edetty ihan omaan tahtiin ja haettu varmuutta tekemiseen ja oikeaa asennetta. Nuorena vaikeinta oli vauhdikkaita liikkeitä tekevät koirat lähellä, nykyisin voi luottaa joka paikassa. Oikeastaan, kun paimennuksessa oli hallinnassa niin muuallakin. Agilityssa Gavalla riittää vauhtia, onhan sillä gasellin vartalokin ja kiihtyy liikkeestä. Alkuun opetin sen itsenäiseksi ja siedätettiin vähitellen ohjaajan liikettä. Ja saatiin paimenkaaria pois, sillä että koiralla ei ollut pääsyä kaarelle. Lähdöt opeteltiin huolella ja opetin tarjoamaan ja katsomaan estettä, vaikka olisin sivussa tai vähän takanakin. Silloin pystyis olla jo kauempanakin vaikkei rata olisi ollut hypyn linjassa. Parasta kaikessa treenaamisessa on, ettei ole ääntelyongelmaa ja voi treenata mitä vain. Paimennuksessa käyttää silmää ja alkuun meinasi jämähtää siihen. Kuitenkaan se ei näy muissa harrastuksissa. Paimennus on parasta mitä voi tehdä, käy lampaat, hanhet tai sorsat. Gava luonnossa huomaa kaiken liikkuvan, jäniksistä opetettiin luopumaan, saa katsoa muttei jahdata. Ruuti joutuu myös paimennuksen kohteeksi ja koiralaumassa leikkivät koirat. Ulkonäöstä tykkään itse tosi paljon, kauneudesta ja siroudesta. Se on ketterä ja elastinen, hyppytekniikka sai kehuja.

Gavalla on yksi pentue Astra Benjin kanssa (kennel Mithrandir:lle), kaksi urospentua syntyi 15.10.2017.Nimivaihtoehtoja oli alkuun mietinnässä useampia. Kaikki alkuperäiset vaihtoehdot karsiutuivat, kun mietin, että kokonimi R. Lady "Gaga" olisi hauska. Nimi muotoutui helpommin kutsuttavaksi Gavaksi. Ei kuitenkaan viini cava. Gavá on Espanjassa Barcelonassa kunta.


SukutauluGavan emä työskentelee tilalla, jossa on 600 lammasta. Tilalla on myös hevosia, lehmiä, härkiä ja laamoja. Ei ole kisannut paljoa.

Isä Sid on taas Ruotsin paimennuksen mestari vuodelta 2011. Sid sai osallistumisoikeuden PM 2012 ja EM 2012 kisoihin paimennuksessa.
Gavalla on 3 veljeä ja 2 siskoa, joista 2 trikkiä ja loput mustavalkoisia. Gavan sisaruksella A-lonkat ja hyväksytty paimennuskoe. Puolisisaruksiakin löytyy sillä molemmilla vanhemmilla on aiempiakin pentueita. Isällä 7 pentuetta (vuosina 2010-2014) kenneleissä Canovills (O-pennut), Walk On, Ever On (Z + toiset), My Nr One, Sturesdotters (M) ja Bra-Hund. Emällä pennut vuonna 2012 ilman kennelnimeä Lokagårdens Svipp:in kanssa (Emän toisessa pentueessa 2x A-lonkkaista, 1 hyväksytty paimennuskoe.). Isän aiemmista pentueista kuvattu (56,5% pennuista) A-lonkkia 26kpl, B-lonkkia 10kpl,2 C-lonkkaa ja yksi E-lonkka, joka voi olla myös traumaperäinen. paimennuksen perusradan hyväksytysti 24,6% (Päivitetty 27.9.2018).
Kuvia vanhemmistaKuvat: Jukka Pätynen (vas.) ja Anne Barck (oik.)Kuvien kopioiminen kielletty! / © Tiia Hämäläinen 2018 / tiia.hamalainen(at)iki.fi / Webdesign by Tollerwich.com