Etusivu koirat omistaja Kuvat linkit


Novan harrastukset

Päivitetty 21.9.16

TOKO


Novan kanssa on tokoiltu pennusta lähtien. Pääasiassa äitini Riitan kanssa on harjoitellut alkeista lähtien. Nova on erittäin kiva tokokoirana, sillä on vauhtia ja keskittymiskykyä ikäisekseen. Ei ota myös häiriötä muista. Novaa on myös helppo motivoida nameilla tai leluilla sekä mikä tärkeää niin palkkautuu hyvin sosiaalisella palkalla eli kehuilla. Katsotaan mihinkä rahkeet riittävät ja kumpi tuleekaan käymään kisoissa Novan kanssa.

Taipparit/NOME:


Novan ollessa enemmän työpainotteisista vanhemmista niin selvää oli, että harjoitellaan vähintään taipumuskokeen verran noutajapuoltakin. Mikä parhain tapa kerrata vieraampaa lajia kuin kasvattajien ohjeiden mukaan. Novalla on luonnostaan paljon taipumuksia ja on oppinut nopeasti, vaikka kaikkea ei ole pennusta lähtien mahdollisesti niin johdonmukaisesti tehty kuin kokeneemmat noutajapuolen harrastajat. Novan hakuruudun työskentely on tullut melkein ilmaiseksi, se jaksaa tehdä töitä samalla innolla toistoista huolimatta. Asia, mitä monille koirilla saa rakentaa pitkään. Painavilla dameilla on luovutukset olleet selkeästi hankalempia ja muutenkin pito-otteen kanssa myös tokopuolella saanut tehdä töitä. Ekana kesänään Nova oppi heti uimaan eikä arastellut sitä. Katsotaan, kun 1,5-2 vuoden iässä käydään taipparit läpi jääkö innokkuutta jatkaa nome-b kokeisiin. Riitta on alusta lähtien ohjannut Novaa näissä ja käyneet välillä kimppatreeneissäkin. Itse olen ollut myös mahdollisimman paljon mukana ja on ollut kiinnostavaa seurata sivusta. :) Noutajat niin nauttii.

AGILITY


Agilitya Nova aloitteli lähemmäs vuoden ikää, kun terveystulokset näyttivät vihreää valoa. Siitä ei tullut myöskään onneksi liian raskas lajia ajatellen ja nauttii, kun saa juosta kovaa. Harjoitellaan ensin esteet, irtoamista, kääntymistä, kontakteille 2on-2offit laatikolla ja kepit 2x2 keppien metodilla. Hyppytekniikka myös tärkeässä osassa, että oppii hyppäämään oikein. On selkeästi maxi kooltaan.

NÄYTTELYT


Näyttelyistä lähinnä oli ajatuksena käydä muutamia kertoja katsomassa mitä tuomarit tykkäävät meidän söpöstä pojasta. Ensimmäisessä näyttelyssään Nova sai JUN ERIn, ei tiennyt yhtään mitä odottaa. Tuomareilla toki on laidasta laitaan myös mielipiteitä.

Epävirallisissa näyttelyissä eli Match showssa ovat käyneet Riitan kanssa.

Tulevaisuus tuo tullessaan eksyykö harrastuksiin muutakin kuten jälkeä tms.

Kuvien kopioiminen kielletty! / © Tiia Hämäläinen 2016 / tiia.hamalainen(at)iki.fi / Webdesign by Tollerwich.com